Omgeving

Chalet V6 Gestrand is gelegen op het Recreatiepark “De Holle Poarte” bij het dorp Makkum in Friesland. Naar het dorp Makkum loopt ook een fietspad, na een fietstocht van 12 kilometer ben je in de Elfstedenstad Bolsward. Andere steden die goed met de auto aan te rijden zijn, zijn onder andere Harlingen, Franeker, Sneek en Leeuwarden. In het nabijgelegen dorp Makkum is ook veel te beleven, het dorp is onder andere bekend om het Makkumer Aardewerk. Op deze pagina geven wij je leuke tips om in de omgeving te kunnen bezoeken.

In het Chalet is eventueel meer informatie over de omgeving aanwezig, hierbij een kleine selectie:

Afsluitdijk Wadden Center

afsluitdijk-wadden-center-kornwerderzand
Afsluitdijk Wadden Center

Interactieve beleef expositie

In het Afsluitdijk Wadden Center vind je een interactieve beleef expositie. Het hoofdthema is het overleven van de Nederlanders in de Delta, door de eeuwen heen en met het oog op de toekomst van klimaatverandering en zeespiegelstijging.

Je baant je een pad door stormen uit het verleden naar de oplossingen van nu. Bovendien kun je ook de huidige en toekomstige werkzaamheden aan de dijk hier op de voet gevolgd worden.

Afsluitdijk Wadden Center meer info ►
Afsluitdijk 1 C

8752 TP Kornwerderzand

+ 31 (0)517 723 026

Het Eerste Friese Schaatsmuseum Hindeloopen

hindeloopen-schaatsmuseum-omgeving makkum
Het Eerste Friese Schaatsmuseum

Mekka van de schaatssport

In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kun je alle herinneringen nog eens ophalen. Je zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwen oude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont.

Grootse museum op schaatsgebied

In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen.

Het Eerste Friese Schaatsmuseum meer info ►

Kleine Weide 1 - 3
8713 KZ Hindeloopen
+31 (0) 514 521 683

By Pimpé Bolsward

By-Pimpe-omgeving-chalet-v6-gestrand-makkum
By Pimpé

Handmade Homemade

BY Pimpé is een uniek totaalconcept met bijzondere medewerkers en een “bijzondere keuken”. Naast gewoon een gezellige winkel met woonaccessoires, krijtverf, delicatessen en lunchcafé, is BY Pimpé ook een zorg- en leerbedrijf. Zij bieden jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid zich te ontwikkelen op diverse gebieden in het bedrijf en zo een belangrijk onderdeel te zijn van de samenleving. Volgens ons een echte aanrader wanneer je de stad Bolsward bezoekt. Niet alleen voor een heerlijk ehigh tea mar ook voor leuke lifestyle items.

By Pimpé meer info ►
Jongemastraat 31

8701 JB Bolsward

+ 31 (0)515 573 212

Kazemattenmuseum Kornwerderzand

kazemattenmuseum-omgeving-makkum
KAZEMATTENMUSEUM

Versterking in het Noorden

In 1921 wordt besloten tot de bouw van de Afsluitdijk. Voor de bescherming van ‘Vesting Holland’ wil het departement van Oorlog dat er extra versterkingen in het noorden, bij de Afsluitdijk komen. Om deze reden zijn de vestingwerken, de kazematten, gebouwd.

Kazemattenmuseum Kornwerderzand meer info ►

Afsluitdijk 5

8752 TP Kornwerderzand

+31 (0) 517 579 453

Woonboulevard Sneek

woonboulevard-sneek-omgeving-makkum
Woonboulevard Sneek

Zoveel te beleven

Er is echt zoveel te beleven bij Woonboulevard Sneek. In de Boulevard zitten onder andere meerdere winkels met woon en decoratieartikelen en veel meer leuke winkels om bijvoorbeeld te bezoeken op een regenachtige dag. Gratis parkeren en ruime openingstijden.

Woonboulevard Sneek meer info ►

Smidsstraat 12

8601 WB Sneek

Zwembad Mounewetter Witmarsum

zwembad-mounewetter-witmarsum-omgeving-makkum-chalet-v6-gestrand
Zwembad Mounewetter

Meer dan een zwembad

Kom zwemmen in ons prachtige openlucht zwembad Mounewetter te Witmarsum. Alle faciliteiten voor een geweldige dag zijn bij ons aanwezig. Zo hebben wij meer dan voldoende ligplekken op onze speelweide van 150m2, een fantastisch waterpark, een 25m baan, een springkussen, een klimrek, een peuterbad, twee duikplanken en een super gave glijbaan! En nog veel meer.. bekijk al onze faciliteiten. Bovendien zijn wij al 4 jaar lang zwembad van het jaar van Friesland! Waar wacht u nog op?

Zwembad Mounewetter meer info ►

Mouneplein 5

8748 DT Witmarsum

+31 (0)517 531 704

Zoek de openingstijden van einkels in Makkum

koopzondag-sudwest-fryslan-sneek
Openingstijden winkels Makkum

Nooit meer voor een dichte deur

Via Openingstijden.nl kan je de openingstijden vinden van vrijwel elke winkel in Makkum. Handig, want zo sta je nooit meer voor een dichte deur! Dankzij de locatieherkenning die de site gebruikt worden de dichtstbijzijnde winkels automatisch getoond. Meer info ►

Openingstijden winkels Makkum

Eise Eisinga Planetarium Franeker

Planetarium-Eise-Eisinga-in-Franeker-omgeving-makkum
Eise Eisinga Planetarium Franeker

Zonnestelsel op schaal

In de woonkamer van zijn grachtenhuis bouwde de wolkammer Eise Eisinga tussen 1774 – 1781 het zonnestelsel op schaal na. Na ruim 225 jaar is dit het oudst werkende planetarium ter wereld waar u nog steeds de actuele stand van de planeten kunt aflezen. Naast instrumenten van amateur-sterrenkundigen uit de 18e en 19e eeuw, besteedt het Planetarium ook aandacht aan modern ruimteonderzoek. Elke bezoeker krijgt uitleg in de planetariumkamer.

Eise Eisinga Planetarium meer info ►

Eise Eisingastraat 3

8801 KE Franeker

+31 (0)517 393 070

Museum Hannemahuis Harlingen

omgeving-chalet-gestrand-museum-het-hannemahuis-harlingen
Museum Hannemahuis Harlingen

Centrum voor Harlinger cultuur en historie

Het Hannemahuis centrum voor Harlinger cultuur en historie is een unieke combinatie van museum en gemeentearchief. In het museum, deels gehuisvest in een voornaam 18e-eeuws koopmanshuis, vindt u naast presentaties over de Harlinger geschiedenis en kunst, tijdelijke tentoonstellingen rond historische thema’s en hedendaagse beeldende kunst. Bezoek het Hannemahuis en zie hoe men in 1760 jenever maakte in de stokerij, of laat u in de kunsthandel uit 1800 adviseren over de aankoop van een 17e-eeuws schilderij.

Museum Hannemahuis meer info ►

Voorstraat 56

8861 BM Harlingen

+31 (0)517 413 658